OFFICIEEL: Inter haalt opvolger Hakimi bij PSV en trekt Dumfries aan

OFFICIEEL: Inter haalt opvolger Hakimi bij PSV en trekt Dumfries aan

14-08-2021 22:12 Laatste update: 22:13

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries laat Eindhoven na drie seizoenen achter zich. De 25-jarige rechtsback heeft zichzelf verbonden aan Internazionale, waar hij Achraf Hakimi moet doen vergeten.

De interesse van de Nerazzurri sluimerde al langer, zeker nadat Dumfries zich tijdens het EK had laten zien: de oud-speler van Sparta en sc Heerenveen was namens Oranje goed voor twee doelpunten. Internazionale wilde aanvankelijk niet voldoen aan de vraagprijs van PSV, maar beide partijen zijn toch nog uitgekomen op vijftien miljoen euro.

Dumfries trainde na zijn vakantie al voor zichzelf bij PSV, in afwachting van een mogelijke transfer. De Eindhovenaren hebben nu de grens van vijftig miljoen euro aan transferinkomsten doorbroken: Donyell Malen (Borussia Dortmund, dertig miljoen), Pablo Rosario (OGC Nice, zes miljoen) en Joël Piroe (Swansea City, twee miljoen) leverden ook een transfersom op, terwijl Mohamed Ihattaren ook op weg lijkt naar de uitgang.

De rechtsback meldde zich donderdagavond al op het vliegveld en heeft nu een vierjarig contract ondertekend. Inter presenteerde eerder op de zaterdag Edin Dzeko al en nam ook Hakan Calhanoglu transfervrij over van rivaal AC Milan. Dumfries kan op 21 augustus zijn Serie A-debuut maken: de regerend landskampioen ontvangt dan Genoa.