Okereke bijna weg: ‘Club Brugge hoopt op uitleendeal mét aankoopoptie’

Okereke bijna weg: ‘Club Brugge hoopt op uitleendeal mét aankoopoptie’

10-08-2021 19:18 Laatste update: 12-08-2021 08:12
19

David Okereke staat op het punt om Club Brugge te verlaten. De aanvaller kan aan de slag gaan bij FC Venezia. Een officiële bevestiging is er nog niet, maar die lijkt er wel snel te gaan komen.

Op zijn eigen social media heeft Okereke de transfer mogelijk al verklapt. Zo plaatste hij in zijn stories een afbeelding van hem, met het liedje 'coming home' en de Italiaanse vlag. Een veelzeggend beeld van Okereke, die in het verleden al in Italië speelde.

Het lijkt ook niet om een definitieve transfer te gaan, maar om een uitleenbeurt aan Venezia. De Italiaanse club werd vorig seizoen maar vijfde in de Serie B, maar kon via de play-offs toch nog een ticket voor de Serie A bemachtigen. Daar moet Okereke nu zien door te breken.

Okereke werd met grote verwachtingen in huis gehaald door Club Brugge, maar onder Philippe Clement wist hij nooit helemaal te overtuigen en verloor hij uiteindelijk ook zijn basisplek. In totaal kwam hij 71 keer uit voor de Bruggelingen en was hij daarin goed voor vijftien doelpunten.

Update: Volgens Gianluca Di Marzio bestaat er geen twijfel meer over, Okereke trekt naar Venezia. De Nigeriaanse spits heeft zijn handtekening gezet en de handtekening geplaatst onder een verbintenis bij de Italiaanse club. Hij wordt uitgeleend aan Venezia, dat de komst nog moet aankondigen.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat David Okereke bijna weg is bij Club Brugge. Blauw-Zwart zou op een uitleendeal mét aankoopoptie hopen. Het Italiaanse Venezia lijkt zijn volgende bestemming te worden.