Messi hard op weg naar PSG, transfer in de maak: 'Eerlijk: dat is een optie'

Messi hard op weg naar PSG, transfer in de maak: 'Eerlijk: dat is een optie'

08-08-2021 13:02
3

De kans is levensgroot dat Paris Saint-Germain de nieuwe club van Lionel Messi wordt. De 34-jarige Argentijn bevestigt dat er contact is met de Franse grootmacht, die snel lijkt toe te slaan.

Meteen na de bevestiging van FC Barcelona over de definitieve breuk met Messi, kreeg de Argentijn een belletje uit Parijs: PSG is sindsdien de enige club waarmee de onderhandelingen lopen. "Dat is, eerlijk gezegd, een optie", zegt Messi over een verhuizing naar de Ligue 1.

"Ik heb nog nergens getekend", voegt hij er meteen aan toe. "Toen het statement van de club naar buiten kwam, heb ik een hoop telefoontjes gehad, veel clubs waren geïnteresseerd. Op dit moment is nog niets afgerond, we voeren nog gesprekken."

Meteen na de onthulling van Messi kwam het gezaghebbende L'Équipe met het nieuws dat Messi zondag nog afreist naar Parijs om zijn transfer af te ronden. PSG heeft een akkoord bereikt met het kamp-Messi over een tweejarig contract, met een optie op een derde seizoen.

Messi gaat naar verluidt 35 tot 40 miljoen euro per jaar verdienen in het Parc des Princes. Daarmee passeert hij Neymar (22 miljoen) als de best betaalde PSG-speler. Ook krijgt hij een tekenbonus van naar verluidt 25 miljoen. De verwachting is dat Messi zondagavond of maandagochtend een medische keuring ondergaat.

Op de persconferentie in Camp Nou werd Messi ook gevraagd naar de foto die deze week werd gemaakt met spelers van PSG. "Ik kwam ze tegen op vakantie in Ibiza, het was toeval. We zijn vrienden. En toen is die foto genomen. Kom naar Parijs, zeiden ze natuurlijk. Maar meer was het toen niet."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NJ 10 🇧🇷 (@neymarjr)