'Belgische ploeg wil Birmingham City-middenvelder Villalba aantrekken'

'Belgische ploeg wil Birmingham City-middenvelder Villalba aantrekken'

03-08-2021 23:15
1

Met Sergio Gomez en binnenkort Alex Collado heeft de Belgische competitie twee nieuwe Spanjaarden op de velden rondlopen. Dat kunnen er drie gaan worden. Zo wordt Birmingham City-middenvelder Fran Villalba gelinkt aan een Belgische club.

De Spaanse middenvelder van Birmingham City staat op het punt om richting Sporting Gijon te trekken, maar volgens La Nueva España kan Villalba ook nog richting België verhuizen. Een niet nader genoemde Belgische club toont interesse en zou de transfer van Villalba nog willen kapen. Het bod van de Belgische club is naar verluidt ook hoger dan Sporting Gijon, dat nu naast de middenvelder dreigt te grijpen. Nu is het aan Villalba om zijn bestemming te kiezen.

De middenvelder stond te boek als een groot talent en zette zijn eerste stappen in het profvoetbal bij Valencia. Daar werd hij in 2019 weggehaald door Birmingham City, maar een groot succes werd dat niet.

Na anderhalf seizoen werd hij uitgeleend aan UD Almeria, waar hij het voorbije anderhalf seizoen voor uitkwam. Bij Almeria was Villalba wel een basispion, en was hij in de Spaanse Tweede Klasse goed voor vijf doelpunten en zes assists in 53 partijen.