KAA Gent verliest, maar stoot wel door in de Conference League

KAA Gent verliest, maar stoot wel door in de Conference League

Gepubliceerd: donderdag 29 juli 2021 om 20:45do 29-07-2021 om 20:45

Laatste update: donderdag 29 juli 2021 om 20:51do 29-07-2021 om 20:51

KAA Gent gaat door naar de derde voorronde in de Conference League. Het verloor wel van Valerenga met 2-0, maar dat was na de 4-0 uit de heenmatch niet genoeg voor de Noren.

Hein Vanhaezebrouck kon door de ruime marge roteren binnen zijn elftal. Roef, Depoitre, Samoise en Kums kregen zo een nieuwe kans om zich te bewijzen. Het was echter Valerenga dat goed begon. Na amper tien minuten maakte Okumu een ongelukkige own-goal en werd het nog heel even spannend.

KAA Gent liet zich echter niet onbetuigd en kon ook dreigen via Samoise. Zijn uithaal werd nog gered door doelman Haug. Ook Hanche-Olsen kreeg nog een mooie kans, maar zijn kopbal miste het doelvlak. 

Tweede helft maat voor niets
Net na de rust kon KAA Gent het duel helemaal doodmaken, maar Bayo, Castro-Montes en Fortuna konden in dezelfde fase niet scoren. Valerenga toonde goede wil, maar te weinig kwaliteit. Iets voor het uur werd Roef wel nog bedreigd door een schot van Bjordal, maar hij kon redding brengen. 

Tien minuten voor het einde maakte Nasberg nog de 2-0, maar dat was maar een voetnoot. KAA Gent kon geen punten meer pakken voor de coëfficient, maar is toch comfortabel door naar de volgende ronde. Daarin speelt het tegen Puskas Academy uit Hongarije of RFS uit Letland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws