Boze Lazio-fans zoeken Hysaj op omdat hij... verkeerd liedje zong

Boze Lazio-fans zoeken Hysaj op omdat hij... verkeerd liedje zong

19-07-2021 14:45
1

De fanatieke aanhang van SS Lazio heeft zich niet van zijn beste kant laten zien. De Romeinse fans besloten verhaal te halen bij aanwinst Elseid Hysaj. De reden van alle ophef: het zingen van een liedje. Dat melden Italiaanse media, waaronder de Corriere dello Sport.

Hysaj verruilde Napoli deze zomer transfervrij voor Lazio, waar hij als nieuwkomer een liedje moest zingen. De 27-jarige rechtsback koos 'Bella Ciao', dat wereldwijd bekendheid vergaarde dankzij La Casa de Papel, waarin het als strijdlied wordt gebruikt door de Spaanse dieven. Oorspronkelijk werd het in Italië echter gezongen door verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog als statement tegen de fascistische regering.

De keuze van de Albanees schoot daarom in het verkeerde keelgat bij de Lazio-supporters, die bekend staan als extreem-rechts. Hysaj kreeg de nodige verwensingen via social media, maar een deel van de fanatieke aanhang zocht hem ook op. Eerst gingen ze langs bij het restaurant waar de selectie een etentje had, maar daar kwamen ze te laat. Vervolgens kwam het bij het spelershotel alsnog tot een gesprek, waarbij Hysaj wed bijgestaan door technisch directeur Igli Tare.

Overigens verwijderde Lazio de video's van Hysaj weer snel van alle social media-kanalen.