Vanheusden pakt valiezen voor Genoa: Ideale club om stap naar boven te zetten

Vanheusden pakt valiezen voor Genoa: "Ideale club om stap naar boven te zetten"

13-07-2021 11:27

Als alles goed verloopt, vat Zinho Vanheusden het seizoen aan op huurbasis bij Genoa FC. Internazionale zal binnenkort aankondigen dat het de verdediger overneemt van Standard Luik en meteen uitleent aan de club uit de Ligurische havenstad. Wat mag Vanheusden er verwachten? René Vandereycken licht een tipje van de sluier op.

Genoa is al jaren een vaste waarde in de middenmoot van de Serie A. Vorig seizoen begon het niet al te best, om uiteindelijk toch weer op een geruststellende elfde stek te eindigen. Vandereycken weet maar al te goed hoe het eraan toegaat in Genua. In zijn spelerscarrière kwam hij zelf uit voor de club, die hij nog steeds op de voet volgt, naar eigen zeggen.

"Genoa is een ideale club om een jaar of twee te blijven en dan de stap naar Inter, Juve of Milan te zetten", analyseert Vandereycken in Het Nieuwsblad. De oud-bondscoach verwijst onder meer naar het carrièrepad van Christian Romero, die er doorstroomde naar Atalanta Bergamo en nog steeds eigendom is van Juventus. Volgens Vandereycken kan Vanheusden diezelfde weg bewandelen, weliswaar bij Inter.

Beleving
Bovendien heeft Genoa nog andere troeven. Zo trekt het bruisende karakter van de stad vele spelers over de streep. Bovendien wordt er "één van de mooiste derby's in Italië" betwist, weet Vandereycken. De Derby della Lanterna tussen Genoa en Sampdoria zet de stad twee maal per jaar in lichterlaaie. In een voetbaltempel als het Marassi, dat erg Brits aandoet, is dat ook vanzelfsprekend. "Het publiek is hevig en zit dicht op het veld", herinnert Vandereycken zich nog levendig.

Vorig seizoen bestond de spelerskern van Genoa uit een mengeling van jong talent en de nodige ervaring. Bekende namen waren onder meer Milan Badelj, Valon Behrami, Domenico Criscito, Mattia Destro en Kevin Strootman (inmiddels bij Cagliari). Ook Lukas Lerager, ex-Zulte Waregem, loopt er rond.