Joos zag betere Spaanse aanpak: Wij hadden Lukaku niet aan Chiellini mogen geven

Joos zag betere Spaanse aanpak: "Wij hadden Lukaku niet aan Chiellini mogen geven"

07-07-2021 09:18
11

Ook Spanje is er niet in geslaagd de Italiaanse trein een halt toe te roepen, al kwamen de manschappen van Luis Enrique er erg dicht bij. 120 minuten lang waren zij eigenlijk het betere elftal, maar in de strafschoppenreeks ging het fout. Filip Joos heeft genoten van de wedstrijd.

Na het live-verslag voor VRT vond hij bij de EK-tribune nog even de tijd om zijn analyse te maken van het beklijvende duel. Vooral Spanje kon hem bekoren. "Spanje was niet zo lijzig als in het begin van het toernooi, ze zochten continu diepgang", aldus Joos. Eén man stak er voor hem met kop en schouders bovenuit. "Dani Olmo was voorin fenomenaal."

Joos steek daarvoor pluimen op de hoed van Enrique. Die pakte uit met een tactische ingreep: geen Alvaro Morata in de punt, wel een zwervende en afhakende Olmo. Die zet werkte wonderwel. "Als valse 9 kon Olmo Bonucci en Chiellini ontlopen. Wij hadden Lukaku in onze kwartfinale niet zomaar aan Chiellini moeten geven", verwijst Joos naar de faliekant afgelopen kwartfinale van de Rode Duivels.

Ondanks het overwicht mocht het niet baten voor de Spanjaarden, waardoor La Squadra in de EK-finale staat. Daarin wacht zondag Denemarken of Engeland. Decor is opnieuw het mythische Wembley.