Alderweireld acht Duivelse verhaal niet geschreven: Ik kan nog 1,5 jaar door

Alderweireld acht Duivelse verhaal niet geschreven: "Ik kan nog 1,5 jaar door"

Gepubliceerd: dinsdag 6 juli 2021 om 10:34di 06-07-2021 om 10:34

Nee, ook 2021 brengt geen oppergaai voor de Rode Duivels. In de kwartfinales van het EK ging ons land onderuit tegen Italië (1-2). Daardoor spatte de droom op eremetaal nog maar eens uit elkaar. Was dit de laatste kans voor de zogenaamde 'Gouden Generatie'? Toby Alderweireld denkt van niet.

In gesprek met Sport/Voetbalmagazine geeft de mandekker van Tottenham Hotspur aan dat hij gelooft in het WK 2022 in Qatar. "Mijn gevoel is ook dat iedereen door gaat trekken tot het WK volgend jaar", kruipt Alderweireld in het hoofd van zijn mede-Duivels. Over zichzelf is hij er alvast rotsvast van overtuigd dat hij er zal staan. "Ik ben 32, ik kan nog zeker anderhalf jaar doortrekken."

Alderweireld richt de steven dus al op het toernooi in Qatar, maar dat wordt dan toch écht de laatste kans. Mocht het daar ook niet lukken, wil hij niet spreken van een gefaalde generatie. "Neen! Niet mee eens", schreeuwt hij het uit. "Wat je achterlaat zijn de mooie momenten die je de Belgen hebt gegeven. Elke Belg mag trots zijn op deze generatie die er alles voor heeft gedaan en gelaten."

Alderweireld verzekert dan ook dat hij zich niets zal verwijten wanneer er geen goud uit de bus valt. Tussen deze zomer en het WK valt er overigens nog een nieuwe, weliswaar minderwaardige kans in de Nations League. Dat toernooi vindt plaats begin oktober. Met Frankrijk, Italië en Spanje is de tegenstand ook daar echter loodzwaar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is Alderweireld op het WK 2022 nog basiskracht bij de Duivels?

Ja
75%
Nee, hij zit wel in de selectie, maar als wisselspeler
18%
Nee, hij haalt zelfs de selectie niet
7%
(204 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws