Geen Carrasco bij Rode Duivels: Minder krediet dan anderen

Geen Carrasco bij Rode Duivels: "Minder krediet dan anderen"

04-07-2021 11:00
13

De Rode Duivels werden vrijdag uit het EK gekegeld. Opvallend genoeg mocht Yannick Carrasco niet invallen. Dat verraste ook analist Gert Verheyen. 

"Carrasco had ik ook wel verwacht", zo gaf hij aan bij Sporza Of dat een verschil had gemaakt, kun je nooit bewijzen. Maar het is duidelijk dat bepaalde jongens minder krediet hebben dan anderen."

"Dat is een beetje eigen aan elke trainer", gaat hij verder. "Je hebt altijd jongens waar je hard in gelooft en die je het meer gunt, al zal geen enkele trainer dat ooit willen toegeven."

Ook Peter Vandenbempt fronste de wenkbrauwen. "Ik vond het een beetje vreemd dat Carrasco niet gebruikt werd, maar tegelijkertijd kan je zeggen dat hij in de wedstrijden op het EK die hij wel heeft gespeeld niet de Carrasco was van Atletico Madrid. Plus dat er eventueel iets gebeurd is waar we geen weet van hebben."

Bondscoach Roberto Martinez had zelf een opvallende verklaring voor die keuze. "Yannick Carrasco zou invallen voor Jeremy Doku, maar die hield het 90 minuten uit. Daarom kwam Yannick niet in", besloot hij.