Blijft Martinez ook bondscoach? De teleurstelling overheerst nu

Blijft Martinez ook bondscoach? "De teleurstelling overheerst nu"

03-07-2021 12:14
10

Roberto Martínez wil na de uitschakeling van België op het EK niet direct over zijn toekomst praten. De teleurstelling bij de Spaanse bondscoach van de Rode Duivels is groot, maar Martínez kan zijn ploeg niets verwijten vindt hij zelf.  

Verslagenheid overheerst bij de Spanjaard na de 2-1 nederlaag tegen Italië van vrijdagavond. "We zijn op een zeer sterke tegenstander gebotst. Op dit niveau moet je de kwaliteiten van de tegenstander durven te benoemen. We moeten Italië feliciteren, ze hebben ervoor geknokt en gaan door", aldus Martínez na afloop op de persconferentie.

"De spelers hebben niks fout gedaan. De uitvoering en de inzet waren er", neemt de Spanjaard zijn selectie direct in bescherming. Dat heel België vooral teleurgesteld is dat de gouden generatie er opnieuw niet in geslaagd is om een prijs in de wacht te slepen begrijpt Martínez volkomen. "Jammer genoeg hebben we ons doel niet bereikt. Maar we moeten trots zijn, de spelers hebben alles gegeven."

Of Martínez ook volgend jaar, tijdens het WK in Qatar, nog aan het roer staat bij de Rode Duivels liet de Spanjaard in het midden. "Op dit moment kan ik moeilijk over iets anders praten dan over de nederlaag en onze uitschakeling. Ik wil ook geen emotionele uitspraken doen. De teleurstelling overheerst nu."