Mancini met klein steekje richting Rode Duivels: “Martinez speelt spelletjes”

Mancini met klein steekje richting Rode Duivels: “Martinez speelt spelletjes”

02-07-2021 07:33
2

De Rode Duivels nemen het vanavond op tegen Italië. Bondscoach Roberto Martinez weet nog niet of Kevin De Bruyne en/of Eden Hazard fit zullen geraken. Roberto Mancini reageerde op een persconferentie over de situatie.

Volgens Mancini speelt de Spanjaard een spelletje. "Martínez speelt volgens mij wat spelletjes. Geen verrassing, want hij bereidt een belangrijke wedstrijd voor. Maar laat dit duidelijk zijn: als De Bruyne en Hazard fit raken, zullen ze ons nog meer problemen bezorgen. Ik hoop wel dat ze erbij zijn, want ik wil dat de beste spelers op het veld staan. Maar hoeveel respect ik ook heb voor België, wij zullen ons eigen spel spelen”, citeert Het Laatste Nieuws de bondscoach van de Italianen.

Mancini is wel lovend over de Rode Duivels. "België heeft een geweldig team. De Belgen staan al jaren op nummer 1 van de FIFA-ranking en normaal moet het voor de neutrale kijker een fantastische wedstrijd worden. België is samen met Frankrijk momenteel allicht het sterkste land in Europa, maar elke wedstrijd moet gespeeld worden. Op internationaal niveau bestaan geen makkelijke wedstrijden, zeker niet in de knock-outfase van een groot toernooi. Kijk maar naar Nederland en Frankrijk.”