Fenomenale cijfers van De Bruyne, Lukaku profiteert: 'We need to talk about Kevin'

Fenomenale cijfers van De Bruyne, Lukaku profiteert: 'We need to talk about Kevin'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 09:02di 22-06-2021 om 09:02

Het duurde langer dan verwacht om de Finse muur te slopen (0-2), maar uiteindelijk slaagden de Rode Duivels er toch in om hun groepsfase op Euro 2020 af te ronden met een negen op negen. Vooral de tandem Kevin De Bruyne - Romelu Lukaku deed de EK-debutant pijn. Geen wonder dat de statistieken van KDB geweldig ogen.

Verschillende databureaus vielen haast achterover wanneer de statistieken van De Bruyne uit hun computer rolden. Zo berekende Squawka dat de spelmaker van de Duivels liefst 107 keer de bal raakte tegen de Finnen, waarmee hij 86 procent juiste passes verstuurde en liefst zeven kansen wist te creëren. Dat laatste gegeven blijkt een record op dit toernooi, want geen enkele andere speler schepte eerder zo vaak gevaar. Zelfs in het totaalklassement van dit EK prijkt De Bruyne nu al bovenaan. Niet slecht voor een eerste basisstek ...

Niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend stak De Bruyne erbovenuit. Zes keer veroverde hij zelf de bal, vijf maal gooide hij er een tackle uit. Ook bij die laatste statistiek deed niemand beter dan De Bruyne. Squawka is dan ook lyrisch over de prestatie van de ster van Manchester City. 'We moeten even praten over Kevin', luidt het bijschrift.

Iemand die geen statistieken nodig heeft om te weten hoe belangrijk De Bruyne voor hem is, is Romelu Lukaku. De Duivelse recordschutter trof maandagavond twee keer raak op pass van zijn foerier, al stond hij bij eentje een teennagel buitenspel. Hun onderlinge verstandhouding zit al langer snor. Voor het vierde opeenvolgende eindtoernooi voorzag De Bruyne namelijk een assist op Lukaku, een reeks die startte op het WK van 2014. 'Een iconisch duo', stelt Squawka nu al.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Vind jij De Bruyne nu al de beste speler van dit EK?

Ja, zonder twijfel
49%
Eén van de besten, zeker
38%
Hij kan de beste worden, maar voorlopig is het nog te vroeg
13%
Nee, zeker niet
0%
(214 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws