Wat nu voor de Belgen? Spelen op zondag, maar wachten op woensdag

Wat nu voor de Belgen? Spelen op zondag, maar wachten op woensdag

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 23:10ma 21-06-2021 om 23:10

Laatste update: woensdag 23 juni 2021 om 19:15wo 23-06-2021 om 19:15

De Rode Duivels hebben in de groepsfase van het EK geen steek laten vallen. Nu begint natuurlijk pas het echte werk. Maar wat wordt de volgende uitdaging voor de Rode Duivels? Dat ligt nog verre van vast. 

De Rode Duivels spelen op zondag om 21u in Sevilla de 1/8e finales. Door de groepswinst is België al van één ding zeker, in de volgende ronde kunnen Italië (pas kwartfinale) en Nederland niet de volgende tegenstander worden. Ook die twee landen wonnen immers hun groep.

Oranje was trouwens nooit een optie, want de groepswinnaar van groep B, de groep van België, zal gekoppeld worden aan een nummer drie. Die kan uit de groepen A/E/F komen. De beste derde uit groep D is niet meer mogelijk. Nu is nog niet zeker uit welke groep de tegenstander komt. Dat weten we pas als woensdag alle groepen zijn afgewerkt.

In groep A ligt de nummer drie al vast. Zwitserland eindigde achter Italië en Wales. Momenteel liggen er wel al twee achtste finales vast. Wales neemt het op tegen Denemarken. Terwijl Italië Oostenrijk treft. De kans dat België tegen iemand uit de groep des doods moet in de 1/8e finale is wel kleiner geworden (14%).

Alles hangt af van de groepen die geen beste derde leveren. De grootste kans (43%) is dat de Rode Duivels Zwitserland of een beste derde uit groep E loten (Zweden, Slowakije, Spanje en Polen). Nog even geduld dus voor de troepen van Martinez. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws