De Bruyne: Het is moeilijk uit te leggen wat er gebeurt in mijn hoofd

De Bruyne: "Het is moeilijk uit te leggen wat er gebeurt in mijn hoofd"

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 15:29za 19-06-2021 om 15:29

Naast Jason denayer verscheen ook Kevin De Bruyne voor de pers zaterdag. Beide spelers eistten een hoofdrol op tegen Denemarken. Vooral de invalbeurt van De Bruyne maakte danig veel indruk. Met een assist en een doelpunt trok hij eigenhandig de overwinning over de streep. 

Bij het eerste Belgische doelpunt pakte De Bruyne uit met een sublieme assist voor Thorgan Hazard. Hij blikte bij Sporza zelf terug op die fase.  "Op het moment dat ik de eerste bal ingespeeld krijg, probeer ik de situatie te schetsen. Ik zie de verdediger naar mij komen dus ik moet in één tijd spelen. Vanaf het moment dat de bal naar voren gaat, probeer ik de situatie en het spel mee te volgen. Ik sta een beetje achter Romelu en ik denk dat Yannick op dat moment links staat. En op het moment dat ik de bal terugkrijg, weet ik ongeveer hoe de situatie is."

Velen zouden op de bal, die De Bruyne kreeg toegespeeld van Lukaku, op doel trappen. Maar dus niet De Bruyne. "Als de bal hard genoeg komt, zal ik wel schieten. Maar hij kwam iets te zacht, dus ik dacht: "Die gaan ze afblokken." Daarom controleer ik en weet ik dat er iemand links staat. Het is moeilijk uit te leggen wat er gebeurt in mijn hoofd. Ik probeer altijd de beste beslissing te nemen. Soms lukt dat, soms niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws