Preud'homme begrijpt waarom Martinez voor Chadli kiest: Dat is een luxe

Preud'homme begrijpt waarom Martinez voor Chadli kiest: "Dat is een luxe"

05-06-2021 19:46
8

In de selectie van de Rode Duivels koos bondscoach Roberto Martinez voor bijzonder weinig nieuwe namen en hield hij vast aan zijn vertrouwelingen. Zo ook Nacer Chadli. Voor flink wat mensen een onbegrijpelijke keuze, maar niet voor Michel Preud'homme.

Chadli kende geen al te best seizoen in Turkije en wist de laatste paar wedstrijden ook amper te overtuigen met de nationale ploeg. Toch blijft Martinez geloven in de ervaren Chadli en nam hij hem op in zijn voorlopige EK-selectie. "Ik begrijp dat", zegt Preud'homme in Het Laatste Nieuws.

De voormalige trainer haalt onder andere de polyvalentie van Chadli aan als een belangrijke reden om hem te selecteren voor het EK. "Chadli kan op de flank, hij kan op het middenveld, en je kunt hem zélfs vragen om mee in de spits te gaan", aldus Preud'homme.

Veel mogelijkheden dus voor Martinez en dat is volgens Preud'homme dan ook de reden dat Chadli mee mag naar het EK. "Dat is een enorme luxe. En hij gaat je niet ontgoochelen. Een fitte Chadli zakt nooit onder de ondergrens", besluit Preud'homme.

Onder andere Charles De Ketelaere en Yari Verschaeren werden ook genoemd als mogelijke Rode Duivels voor het EK, maar Martinez koos toch voor de ervaren Chadli. Hij kwam dit seizoen uit voor Istanbul Basaksehir en speelde in totaal 1275 minuten (omgerekend 14 wedstrijden). Daarin was hij goed voor vier doelpunten en drie assists.