'Ajax betaalt één miljoen euro om voormalig jeugdproduct terug te halen'

'Ajax betaalt één miljoen euro om voormalig jeugdproduct terug te halen'

01-06-2021 17:35
2

Jay Gorter staat op de drempel van een transfer naar zijn droomclub Ajax. Go Ahead Eagles is woensdag akkoord gegaan met de geboden transfersom uit Amsterdam, meldt De Telegraaf.

Ajax betaalt ongeveer één miljoen euro aan Go Ahead, dat een doorverkooppercentage heeft bedongen. Gorter (21) moet er zelf nog uitkomen met de landskampioen, maar dat lijkt een formaliteit. Bronnen binnen Ajax melden aan De Telegraaf dat Gorter waarschijnlijk voor vier jaar kan tekenen.

De laatste weken kibbelden Ajax en Go Ahead over de transfersom. In eerste instantie werden de gesprekken stopgezet, omdat de promovendus een vraagprijs hanteerde waar Ajax niet aan wilde voldoen.

Gorter is geen onbekende voor Ajax: de talentvolle doelman, die ook in de belangstelling stond van Vitesse en Feyenoord, speelde tussen 2010 en 2014 al op De Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax. Hij was afgelopen seizoen de beste keeper in de Keuken Kampioen Divisie. Hij hield liefst 25 keer de nul, een competitierecord.

Met Gorter erbij heeft Ajax volgend seizoen waarschijnlijk drie keepers voor de hoofdmacht: Maarten Stekelenburg verlengde zijn contract en Remko Pasveer kwam over van Vitesse, terwijl Andre Onana op weg is naar de uitgang en Kjell Scherpen nagenoeg rond is met het Brighton & Hove Albion van Leandro Trossard.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie