Onuachu stemde op zichzelf, Croonen blijft realistisch: Ik kan niets beloven

Onuachu stemde op zichzelf, Croonen blijft realistisch: "Ik kan niets beloven"

24-05-2021 23:46
7

Paul Onuachu heeft een onvergetelijk seizoen afgesloten met twee individuele onderscheidingen. Na de Gouden Stier veroverde de goalgetter ook de trofee voor Profvoetballer van het Jaar, tot zijn grote vreugde. Dat zal zijn marktwaarde enkel maar opdrijven, weet ook voorzitter Peter Croonen.

Na zo'n boerenjaar kon Onuachu niet anders dan glunderend de pers te woord staan. "Deze prijs betekent veel voor mij, want de Belgische competitie is lastig", reageerde hij bij Eleven Sports. De Nigeriaan steekt ook niet onder stoelen of banken dat hij op zichzelf gestemd heeft. "Ja, natuurlijk. Wie weet was dat de beslissende stem wel", lacht Onuachu.

Ook voorzitter Croonen was in de wolken. Hij beseft weliswaar ongetwijfeld dat Onuachu nu min of meer onhoudbaar is geworden, maar daar heeft hij vrede mee. Er is alvast sprake van een 'afspraak' over een mogelijk vertrek. "We willen hem liever houden natuurlijk, maar er is veel interesse. Ik kan dus niet beloven dat hij zal blijven", geeft Croonen ruiterlijk toe.

Het laatste woord is voor Onuachu zelf. Ondanks alle aandacht houdt hij voorlopig het hoofd koel. "Ik ben nog steeds een Genkie", verzekert hij. Of dat eind augustus nog steeds de vraag is, kan enkel de tijd duidelijk maken.