OFFICIEEL: KRC Genk zwaait Peeters uit, Feyenoord nieuwe bestemming

OFFICIEEL: KRC Genk zwaait Peeters uit, Feyenoord nieuwe bestemming

24-05-2021 13:45 Laatste update: 18:10
2

Ruben Peeters is op weg naar Feyenoord. De physical coach van KRC Genk moet daar Rick Cost opvolgen, die gaat tekenen voor de Amerikaanse voetbalbond.

Cost is sinds 2016 in dienst bij Feyenoord en kon op lovende kritieken van afzwaaiend trainer Dick Advocaat rekenen. "Die jongen is straks verdwenen. Krijgt een managersfunctie in Engeland. Zoiets. Tot die tijd geniet ik van de geweldige samenwerking", liet Advocaat al weten in oktober . Volgens het AD gaat Cost inderdaad een 'transfer' maken, maar dan naar de Verenigde Staten.

Zijn opvolger is afkomstig van Racing Genk: Peeters is al bijna vier jaar lang de fysiektrainer van de Limburgers. Hij moet ervoor zorgen dat de nieuwe hoofdtrainer Arne Slot komend seizoen kan werken met een topfitte selectie. KRC Genk heeft met Roel Tambeur al een interne oplossing gevonden: Tambeur was physical coach bij de jeugd en maakt promotie.

Update: KRC Genk heeft ondertussen bevestigd dat Peeters naar Feyenoord trekt. Zoals verwacht wordt Roel Tambeur in Limburg zijn opvolger. Tambeur komt uit de eigen jeugdacademie van Genk.