De Laet en co pakken derde plek na turbulent seizoen: Hier is het altijd iets

De Laet en co pakken derde plek na turbulent seizoen: "Hier is het altijd iets"

23-05-2021 21:02
2

Royal Antwerp FC verzekerde zich tegen RSC Anderlecht van de derde stek in de eindrangschikking: 1-0. In een wedstrijd zonder tempo profiteerden Ritchie De Laet en zijn teamgenoten optimaal van de vroege uitsluiting van Matt Miazga. Dat het resultaat voorkeur genoot boven het spelpeil, is een open deur intrappen.

Ook De Laet gaf ruiterlijk toe dat Antwerp zoutloos voor de dag kwam. "Met momenten konden we hen onder druk zetten, maar nooit langer dan vijf tot tien minuten", klonk het bij Eleven Sports. Zeker na de rode kaart maakte The Great Old volgens hem te weinig tempo. In verdekte termen leek De Laet ook niet zo opgetogen over enkele medemaats. "Sommigen beginnen dan te dribbelen en met de bal te lopen, in plaats van in één of twee tijden te spelen", zuchtte hij.

Toch haalt Antwerp aan het einde van de rit wel een knap resultaat binnen. De derde plek geeft recht op de laatste voorronde van de Europa League. Dankzij de invoering van de Conference League betekent dat meteen ook dat een Europese herfst een zekerheid is. Dat zal ongetwijfeld voor wat extra rust zorgen binnen de club, al is die term zéér relatief op de Bosuil.

"Op Antwerp is het altijd iets", lachte De Laet daar zelf mee. "Er zijn een vijftal jongens die uit hun contract lopen en een vijftal dat normaal gezien terugkeert naar hun huurclub. Bovendien is ook de situatie rond de coach niet honderd procent zeker. Als die ook nog vertrekt, komt dat er nog bij", verwees hij nog naar Frank Vercauteren. Naar verluidt zou diens overeenkomst in Antwerpen niet verlengd worden.