'Clublegende Preud'homme stopt samenwerking met Standard'

'Clublegende Preud'homme stopt samenwerking met Standard'

23-05-2021 19:10 Laatste update: 19:18
12

Voor Michel Preud'homme zit het verhaal bij Standard erop. De clublegende van de Rouches heeft besloten om de club deze zomer te verlaten.

Preud'homme keerde in de zomer van 2018 op vraag van Bruno Venanzi terug naar Standard en moest de club weer aan successen helpen. Daar is hij echter niet in geslaagd en volgens La Dernière Heure zal hij de club nu ook verlaten.

Preud'homme begon aanvankelijk als trainer, maar werd uiteindelijk vice-voorzitter en sportief raadgever van de Rouches. De clublegende leek echter steeds minder taken op zich te nemen, met uiteindelijk ook een einde van het avontuur. Op 1 juli verlaat hij de Rouches.

Waar de toekomst van Preud'homme ligt, is nog niet bekend. De voormalige trainer werd eerder nog genoemd bij Royal Antwerp FC als vervanger van Luciano D'Onofrio, maar dat zou niet naar de zin zijn van voorzitter Paul Gheysens. Ook de Democratische Republiek Congo toonde interesse om Preud'homme bondscoach te maken. Dat aanbod weigerde hij.

Ook Seraing lijkt een optie te zijn. De promovendus zoekt een nieuwe technisch directeur en hoopt daarvoor op de komst van Preud'homme. Al bestaat de kans ook dat Preud'homme definitief afscheid neemt van het profvoetbal.