Vandendriessche neemt afscheid van KVO met glansrol tegen Standard

22-05-2021 21:47

Standard heeft het teleurstellende seizoen nog met een extra klap afgewerkt. In eigen huis slaagde het er niet in om een goed resultaat te boeken tegen KV Oostende. Het werd 1-3 voor de kustploeg.

Het duel tussen Standard en KV Oostende was een duel zonder echte inzet en vooral voor de eer. Ook een duel waarin er afscheid werd genomen van enkele spelers. Kevin Vandendriessche trekt volgend seizoen naar KV Kortrijk en kon nog afscheid nemen met een doelpunt.

In minuut verschalkte hij de afscheidnemende Jean-François Gillet, die stopt met voetballen en in een andere functie bij Standard zal werken. KVO kon echter niet lang genieten van die voorsprong en zag Michel Ange Balikwisha enkele minuten later al voor de gelijkmaker zorgen.

De wedstrijd viel even stil, maar KV Oostende bleef wel de betere ploeg. Gillet moest de Rouches enkele keren redden en verdediger Ngoy wist voor Standard nog een bal van de lijn te halen.

Voor KV Oostende begon de tweede helft net zoals die eerste, met een vroeg doelpunt. Deze keer was het Indy Boonen die wist te scoren. Alles weer te herdoen voor de Rouches. Mbaye Leye bracht Zinho Vanheusden op het veld, maar die kon niet voorkomen dat Vandendriessche net na het uur nog voor de 1-3 zorgde.

Standard probeerde nog, kreeg enkele kleine kansjes, maar het doelpunt zat er niet meer in. Het bleef 1-3.