Van den Brom maakte Club Brugge niet nerveus: 'Stelde Troost aan bij Anderlecht'

Van den Brom maakte Club Brugge niet nerveus: 'Stelde Troost aan bij Anderlecht'

22-05-2021 23:01
53

KRC Genk en Club Brugge maakten de titelstrijd uiteindelijk nog spannend en de Limburgers grepen net naast die titel. Genk probeerde Club Brugge meermaals te 'prikkelen', maar dat werkte bij Blauw-Zwart vooral op de lachspieren.

Coach John van den Brom gaf meermaals aan dat Club Brugge nerveus leek te voetballen en sprak dat hij de uiteindelijke landskampioen wilde 'prikkelen' tijdens deze Play-Offs. Echt gelukt lijkt dat niet te zijn. "Ik moest glimlachen toen Van den Brom sprak over nervositeit bij Club", vertelt Club Brugge-manager Vincent Mannaert in Het Nieuwsblad.

De manager van Club Brugge weet namelijk dat Van den Brom een soortgelijke periode meemaakte tijdens de Play-Offs en hoe de toenmalige manager van Anderlecht (in 2012-2013) op dat moment reageerde. Anderlecht had het moeilijk en Van den Brom deed er alles aan om toch nog de titel te kunnen pakken met paars-wit, wat uiteindelijk ook gelukt is.

"Tegen dat hij op de slotspeeldag tegen Zulte Waregem de titel veilig moest stellen, had hij met John Troost een mental coach aangesteld", zegt Mannaert. "En als het aan hem had gelegen waren er nog extra geluksprofeten bijgekomen", aldus de manager van Club Brugge.

Anderlecht kon in de eerste zes wedstrijden van de Play-Offs pas één keer winnen en zag Zulte Waregem, toen met Thorgan Hazard in de ploeg, naderen. Uiteindelijk won het de titel op de laatste speeldag na een 1-1 gelijkspel tegen Essevee.