Vanden Stock moet klacht vrezen: “Hij probeert eigen falen goed te praten”

Vanden Stock moet klacht vrezen: “Hij probeert eigen falen goed te praten”

22-05-2021 12:32
9

De uitspraken van Roger Vanden Stock in de krant zaterdag krijgen mogelijk een staartje. De ex-voorzitter van RSC Anderlecht had het onder andere over Dejan Veljkovic. En het is diens advocaat, Kris Luyckx, die niet kan lachen met de uitspraken.  

Vanden Stock zei het volgende over Veljkovic. “Neem nu Dejan Veljkovic. Die heb ik mijn bureau uitgegooid. Hij beweerde dat hij wedstrijden kon beïnvloeden. Daar wilde ik niets mee te maken hebben.” Luyckx is niet gediend met deze uitspraak. “Wij overwegen een klacht in te dienen voor laster en eerroof”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

De uitspraken van Vanden Stock plaatsen Veljkovic opnieuw in een slecht daglicht. “Mijn cliënt is geschokt en ontkent op meest formele wijze de beweringen van Vanden Stock”, aldus Luyckx. “Het is wel heel opvallend dat hij dat beweert, want tot op de laatste dag heeft Veljkovic zaken gedaan met Anderlecht. Er is ook nooit door Vanden Stock een melding gedaan bij de voetbalbond en wij zijn er nooit over geïnterpelleerd.”

Luyckx ziet een andere reden voor de uitspraken van Vanden Stock. “Vanden Stock probeert zijn eigen falen goed te praten, na wat er allemaal is misgelopen met Van Holsbeeck aan het roer. Veljkovic heeft nooit een vertrouwensrelatie met Vanden Stock gehad. Alles gebeurde via Van Holsbeeck.”