Als Vercauteren mij morgen belt voor bij Antwerp, dan zeg ik ja

"Als Vercauteren mij morgen belt voor bij Antwerp, dan zeg ik ja"

21-05-2021 11:00
7

Glen De Boeck (49) wil nog altijd zijn comeback maken als trainer, maar de aanbiedingen blijven voorlopig uit. Nochtans neemt De Boeck ook genoegen met een job als assistent. 

De Boeck heeft er geen problemen mee om onder een andere coach te werken. "Als Frank Vercauteren mij morgen belt en zegt dat hij mij volgend jaar in de staf van Antwerp wil, dan zeg ik ja. Ik kan er mijn ervaring doorgeven aan de mensen in de club. Ik sta al dertig jaar op de voorgrond, dat hoeft niet per se meer voor mij", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

De Boeck zit nu al anderhalf jaar zonder club. Hij dreigt zo helemaal uit beeld te verdwijnen. "Ik weet wat ik kan en niet kan. Dat was zo als speler en dat is zo als coach. Daarom omring ik mij ook steeds met mensen die uitblinken in de aspecten die ik niet kan. Als mensen mij voor mijn sterktes willen, is dat oké. Als mensen mij niet willen, is dat ook oké, maar ik lig niet wakker van de gedachte dat ik niet goed genoeg meer ben", benadrukt hij.

Eerder deze week raakte bekend dat De Boeck genoemd wordt als trainer bij Westerlo in 1B. Ook Jonas De Roeck, die in de zomer Anderlecht verlaat, is een kandidaat.