KV Oostende en KV Mechelen delen de punten in felbevochten duel

19-05-2021 20:25 Laatste update: 20:32
7

Woensdag speelde KV Oostende en KV Mechelen tegen elkaar in de Europe Play-Offs. KV Mechelen begon als leider aan het duel, KVO stond op plek drie. Na een doelpuntenrijke wedstrijd eindigde het duel op een 2-2 gelijkspel.

KV Oostende begon verschroeiend aan de partij met een vroeg doelpunt van Fashion Sakala. Al na vijf minuten bracht de spits de Kustboys 1-0 voor na mistasten in de Mechelse defensie. Een kwartier later deed Sakala dat nog eens fijntjes over. De Zambiaan miste in de eerste helft ook nog dé kans om zijn hattrick vol te maken.

In de tweede helft was het KV Mechelen dat verschroeiend uit de startblokken schoot. Na amper een minuut spelen lag de aansluitingstreffer al in de netten. Het was man in vorm Ferdy Druijf die de treffer voor zijn rekening nam. In minuut 63 was het weer raak voor Malinwa. Rob Schoofs schilderde de bal op het hoofd van Sheldon Bateau, die binnenkopte. Doelpunten vielen er niet meer, maar wel nog een rode kaart. Aster Vranckx pakte in minuut 81 zijn tweede gele kaart van de partij.

Door dit 2-2 gelijkspel is KVO uitgeschakeld voor Europees voetbal. KV speelt zaterdag dan weer een rechstreeks duel tegen KAA Gent met als inzet een ticket voor de Conference League.