Na jaren van leegte kunnen Castagne, Praet en Tielemans prijzenkast aanvullen

Na jaren van leegte kunnen Castagne, Praet en Tielemans prijzenkast aanvullen

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 10:20za 15-05-2021 om 10:20

Laatste update: zaterdag 15 mei 2021 om 18:00za 15-05-2021 om 18:00

In Engeland wordt zaterdag voor de Heilige Graal gespeeld. De finale van de FA Cup staat immers op het programma. Voor Dennis Praet, Youri Tielemans en Timothy Castagne eindelijk de kans om hun prijzenkast aan te vullen.

Praet (27), Tielemans (24) en Castagne (25) zijn alle drie ondertussen midden twintig. De drie draaien al een tijdje mee in het (inter)nationale voetbal, maar hun prijzenkast bleef de voorbije jaren akelig leeg.

De eerste prijs voor Castagne
Sterker nog, Castagne wacht nog altijd op zijn eerste prijs als prof. Bij KRC Genk speelde de verdediger drie seizoenen, maar mocht er nooit eremetaal in ontvangst nemen. Nadien trok hij naar Atalanta Bergamo. Met die ploeg wist hij wel fraai Champions League-voetbal af te dwingen, maar tegen Juventus was het een ongelijke (titel)strijd. In zijn eerste jaar bij Leicester doet Castagne wel meteen een gooi naar een prijs. De Rode Duivel wordt in de basis verwacht.

Na Anderlecht niets meer
Dennis Praet en Youri Tielemans braken destijds door bij Anderlecht. Ze groeiden bij paars-wit door van talenten naar bepalende middenvelders, die prijzen pakten. 

Na Anderlecht koos Tielemans voor AS Monaco. De ploeg in het Prinsdom stuitte voornamelijk op PSG. Praet ging zich verder ontwikkelen bij het Italiaanse UC Sampdoria om nadien bij Leicester uit te komen.

Primeur voor Leicester
Voor Leicester kan de FA Cup de eerste prijs voor de club worden sinds 2016. Toen verraste Leicester vriend en vijand door de Premier League te winnen. De FA Cup ontbreekt trouwens nog op de erelijst van Leicester.

De afrap van de FA Cup-finale tussen Leicester City en Chelsea is om 18u15 Belgische tijd. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie wint de finale?

Chelsea
41%
Leicester
59%
(64 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws