Waasland-Beveren degradeert na afstraffing in eigen huis

08-05-2021 20:14 Laatste update: 22:52
57

Nadat RFC Seraing en Waasland-Beveren in de heenwedstrijd de barragematchen 1-1 gelijkspeelden, streden beide clubs voor promotie op de Freethiel. Er vielen maar liefst zeven doelpunten in een wedstrijd die Seraing naar zich toe trok. Het werd 2-5.

In een duel op leven en dood streden Waasland-Beveren en RFC Seraing om een plek in 1A voor volgend seizoen. Aan de rust stonden de bezoekers op een 1-2-voorsprong en trokken in het tweede helft het laken naar zich toe: het werd 2-5 . RFC Seraing promoveert naar 1A. Waasland-Beveren degradeert na negen seizoen op het hoogste niveau.

Seraing leidt aan de rust
In de eerste helft zagen we twee ploegen die volop voor de winst wilden gaan. De bal ging goed rond en er was drang naar voren aan beide kanten.

Na 14 minuten brak Michael Frey de ban vanop de stip en zette zo de thuisploeg op voorsprong. Na iets meer dan twintig minuten hingen de bordjes alweer in evenwicht. Scheidsrechter Boucaut raadpleegde de VAR voor handspel en kende een penalty toe aan Seraing. Mikautadze trapte beheerst binnen vanop elf meter.

In het slot van de eerste helft was het de thuisploeg die het meeste drang naar voren toonde, maar de grootste kansen waren nog voor Seraing. Lahssaini en Mikautadze dreigden nog met elk een afstandschoten, maar het was uiteindelijk Sabaouni die Seraing vlak voor rust op voorsprong kopte. Waasland-Beveren moest het tij zien te keren na rust.

Doelpuntrijke tweede helft
Al vroeg in de tweede helft bracht Sinani Waasland-Beveren opnieuw op gelijke hoogte. Seraing voerde daarna meteen de druk op en dat leverde een corner op. Verdediger Faye kopte overhoeks raak. Mikautadze maakte er na 70 minuten 2-4 van en zo stond Waasland-Beveren voor een aartsmoeilijke opdracht. In het absolute slot van de wedstrijd maakte Bernier er zelfs nog 2-5 van en zo was de vernedering voor Waasland-Beveren compleet.

Seraing wist de wedstrijd uit te spelen en promoveert naar 1A. Voor Waasland-Beveren valt het doek na negen seizoenen op het hoogste niveau. Beide ploegen mogen zich dus gaan opmaken voor een seizoen in een andere afdeling.