Sancho en Hazard zorgen voor feest in München: Dortmund helpt Bayern aan titel

08-05-2021 17:25

Bayern München heeft, zonder zelf te spelen, zijn negende opeenvolgende Bundesliga-titel veroverd. Achtervolger RB Leipzig wist een 2-0 achterstand goed te maken tegen Borussia Dortmund en leek het feestje van Der Rekordmeister te verpesten: Jadon Sancho zorgde er vlak voor tijd echter voor dat ook Leipzig de koploper niet meer in kan halen.

Borussia Dortmund-RB Leipzig 3-2
Dortmund kon niet beschikken over blikvangers Erling Braut Haaland en Jude Bellingham, maar schoot uit de startblokken. Marco Reus opende na zeven minuten al de score, na een één-tweetje met Thorgan Hazard: 1-0. Kort na rust viel doelpunt nummer twee: Sancho trok vanaf links naar binnen en schoof de bal koeltjes in de verre hoek.

De thuisploeg zat op rozen, maar Leipzig toonde in de slotfase veerkracht. Die Roten Bullen kwamen dankzij Lukas Klostermann terug in de wedstrijd en Dani Olomo maakte een kwartier voor tijd de comeback compleet met een intikker: 2-1 en 2-2. De naar Bayern vertrekkende trainer Julian Nagelsmann leek zijn ploeg hiermee de Champions League in te loodsen, maar het was alsnog Dortmund dat het laatste woord had. Sancho maakte er vlak voor tijd nog 3-2 van, waardoor Bayern vóór de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach de champagne al kan ontkurken.