Update: Napoli laat niet veel los over Mertens, toestand blijft onduidelijk

Update: Napoli laat niet veel los over Mertens, toestand blijft onduidelijk

08-05-2021 16:55 Laatste update: 09-05-2021 15:15

Met nog enkele weken voor de start van het EK moeten de Rode Duivels zich toch zorgen beginnen te maken over Dries Mertens. De Rode Duivel sukkelt al het hele seizoen met een enkelblessure en viel ook zaterdag weer uit.

In de partij tegen Spezia viel Mertens na zeventig minuten voetballen in, maar die invalbeurt was van korte duur. Enkele minuten later ging de aanvaller door zijn enkel en moest hij opnieuw naar de kant gaan en werd hij vervangen door Eljif Elmas.

Voor Mertens dus een nieuwe blessure aan de enkel, waar hij dit seizoen al meermaals mee sukkelde. In december liep hij een scheur in de enkelband op en miste hij daardoor zes wedstrijden bij Napoli. Enkele weken na zijn comeback raakte hij opnieuw geblesseerd aan de enkel met uiteindelijk ook zeven gemiste wedstrijden tot gevolg.

Ook nu raakte Mertens dus weer geblesseerd aan de enkel en is het afwachten hoelang hij buiten strijd zal zijn. Ook voor Roberto Martinez is het afwachten of de Rode Duivel snel fit geraakt. Op 3 juni staat de eerste oefenwedstrijd tegen Griekenland op het programma. Op 12 juni begint het EK met een wedstrijd tegen Rusland.

Update 9/5: Napoli plaatste ondertussen een update op haar webstek: "Mertens heeft onderzoeken ondergaan en zijn toestand wordt dagelijks geëvalueerd." De Italiaanse club laat niet veel los. Toch laten insiders weten dat de blessure niet heel erg zou zijn.