Zo vader, zo zoon bij KRC Genk? Wij konden die dag niet verliezen

Zo vader, zo zoon bij KRC Genk? "Wij konden die dag niet verliezen"

23-04-2021 12:00
4

Luca Oyen kan zondag de beker winnen met KRC Genk. 23 jaar geleden deed vader Davy Oyen dat al eens. In 1998 won hij met liefst 4-0 van Club Brugge. 

"Club Brugge was torenhoog favoriet", herinnert Oyen zich nog in Het Belang Van Limburg. "Maar wij konden die dag niet verliezen. Genk had nog nooit een prijs gepakt. Onze fans waren dus door het dolle heen. Dat begon al bij het vertrek in Genk, waar ze ons massaal uitwuifden. Er was die dag ook een hele volksverhuizing. Wij, spelers, waren serieus onder de indruk. In de bus waren we al tegen mekaar bezig: we mogen niet verliezen"

Dat bleek ook tijdens de wedstrijd. "Club Brugge werd gewoon overklast. Zo gefocust waren wij. Van de eerste tot de laatste minuut gaven we vol gas."

Oyen hoopt natuurlijk hetzelfde voor zijn zoon. "Laat ons hopen. Eerst zien of Luca de selectie haalt. Maar goed, hij was er tot nu toe altijd bij. Wel jammer dat er geen publiek is toegelaten. Ik zal de wedstrijd thuis op de buis volgen, met vrouw en kinderen. Sjaal en champagne bij de hand? Nee nee, rustig aan. Champagne mag je nooit te vroeg klaarzetten. Ik weet nu al dat ik veel meer stress zal hebben dan ik ooit gehad heb op het veld", lacht de trotse vader.