Fans Rode Duivels kunnen tickets EK niet meer annuleren: “Geld niet meer terug”

Fans Rode Duivels kunnen tickets EK niet meer annuleren: “Geld niet meer terug”

23-04-2021 08:13

Tot gisteren 18 uur konden de Belgische supporters hun tickets voor het EK terugsturen. Het is niet duidelijk hoeveel fans het zekere voor het onzekere nemen, maar door corona is de kans groot dat er veel de tickets hebben teruggestuurd.

Voor corona werden zo’n 20.000 tickets verkocht. Er is echter nog grote onduidelijkheid over hoeveel supporters er aanwezig mogen zijn in de stadions van het EK. De UEFA heeft de kans gegeven om de tickets terug te sturen, maar gisteren was de deadline. “Een moeilijke beslissing”, zegt Tijs Cools van 1895, de supportersfederatie van de Belgische Voetbalbond (KBVB).

“Ook in juni en augustus van vorig jaar en begin 2021 was er al eens een deadline gesteld. Maar dit is de laatste. Wie nu beslist om zijn tickets te houden, krijgt zijn geld niet meer terug. Tenzij er in de speelstad zelf beslist wordt dat supporters niet toegelaten kunnen worden door corona. Of dat er meer er tickets zijn verkocht dan dat er mensen in het stadion mogen”, aldus Cools.

Dan zal er een lotingsysteem plaatsvinden. Wie er dan niet bij is krijgt zijn geld terug. “Hoeveel Rode Duivelfans uiteindelijk op het voorstel tot terugbetaling zullen ingaan, is moeilijk te voorspellen”, laat de voetbalbond weten. Tickets voor het EK kosten minstens 45 euro voor de matchen in de groepsfases en minstens 95 euro voor de finales.

Supporters die ervoor gekozen hebben om zijn tickets te houden loopt het risico zijn geld kwijt te geraken. “Want op het laatste moment kaartjes doorverkopen kan niet, aangezien ze op naam staan en de kans is groot dat men identiteitscontroles zal doen bij de ingang van de stadions”, besluit Cools aan Het Nieuwsblad.