'Nieuws uit Zweden: Hammarby zet in op recorddeal, Belgische club toont interesse'

'Nieuws uit Zweden: Hammarby zet in op recorddeal, Belgische club toont interesse'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 22:44vr 16-04-2021 om 22:44

Een Belgische club heeft zijn vizier op Zweden gericht, meldt FotbollDirekt. Die ploeg toont belangstelling voor Akinkunmi Amoo, een achttienjarige Nigeriaanse buitenspeler van Hammarby die echter nog door veel meer clubs gevolgd wordt.

De jeugdinternational van Nigeria heeft vier keer gescoord in zijn eerste dertien wedstrijden namens Hammarby en staat er goed op bij de internationale scouts. Naast Ajax zouden ook Valencia, Atlético Madrid, Borussia Dortmund en Leicester City geïnteresseerd zijn. FotbollDirekt voegt daar bovendien een rijtje met niet nader genoemde clubs uit de Eredivisie en dus ook een club uit Belgische Jupiler Pro League aan toe.

De penningmeester van Hammarby wrijft zich alvast in de handen. Amoo staat nog tot 2024 onder contract en moet een veelvoud van zijn aankoopbedrag – naar verluidt kwam hij voor circa 200.000 euro over uit Nigeria – terug gaan verdienen. Club Brugge-verdediger Odilon Kossounou is met 3,85 miljoen euro de duurste uitgaande transfer uit de clubgeschiedenis, maar als het aan de Zweden ligt, gaat dat record er binnenkort aan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws