El Hadj loopt zich te pletter bij Anderlecht: 'Niet slecht voor ventje van 1,74m'

El Hadj loopt zich te pletter bij Anderlecht: 'Niet slecht voor ventje van 1,74m'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 09:31di 13-04-2021 om 09:31

Na een knappe inhaalrace staat RSC Anderlecht op een zucht van Play-Off 1. Komende zondag heeft het alles in eigen handen op bezoek bij Sint-Truiden. Eén van de uitblinkers van de laatste weken is Anouar El Hadj. De kwieke spelmaker valt niet alleen op dankzij het betere voetenwerk, maar loopt zich ook de naad uit de broek.

Sportwereld keek de loopstatistieken van Anderlecht in en kwam tot een verrassende conclusie. Niemand minder dan El Hadj is de marathonman van de Brusselaars. In acht verschillende wedstrijden was het jeugdproduct de man met de meeste meters op de teller. Zijn recordafstand bereikte El Hadj in de thuiswedstrijd tegen KAA Gent (0-0), toen hij 13,73 kilometer aflegde in 90 minuten tijd. 'Niet slechts voor een ventje van 1,74 meter', schrijft Sportwereld.

In de jeugd heerste er nochtans twijfel over de fysieke mogelijkheden van de dribbelaar. 'Gelukkig liet El Hadj zich niet van de wijs brengen', klinkt het. 'Hij ging werken aan zijn efficiëntie: goed schot, goeie passing en meer fysieke impact. Zijn motor was al groot, maar Anouar dreef hem nog op. Die sterke mentaliteit kreeg hij mee van thuis. Tijd om op de pleintjes rond te hangen was er niet: sport en school moesten gecombineerd worden.'

'Zijn grootste werkpunt is efficiëntie - drie goals is nog te weinig -, maar door zijn combinatie van techniek en loopvermogen zijn de Rode Duivels en de Europese topclubs nu al alert. Tien jaar na het vertrek van Boussoufa zit zijn opvolger in de pijplijn', denkt Sportwereld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is El Hadj het grootste talent dat momenteel bij Anderlecht rondloopt?

Ja
37%
Eén van de grootste
60%
Nee, ik vind er niet zoveel aan eigenlijk
3%
(197 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws