Buit is nog niet binnen voor Anderlecht: Laatste punten op Stayen dateren van 2016

Buit is nog niet binnen voor Anderlecht: Laatste punten op Stayen dateren van 2016

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 10:00di 13-04-2021 om 10:00

Laatste update: dinsdag 13 april 2021 om 23:30di 13-04-2021 om 23:30

De overwinning tegen Club Brugge leverde Anderlecht een enorme boost op met het oog op Play-off 1. De recordkampioen heeft op de slotspeeldag genoeg aan een puntje tegen STVV om mathematisch helemaal zeker te zijn van het felbegeerde plekje in de top-4. VoetbalPrimeur.be dook de archieven in en bekeek de recente historie tussen beide clubs.

Sinds de terugkeer van STVV naar 1A in 2015/16 speelde beide clubs tien keer tegen elkaar. Vijf keer eindigde het treffen met een overwinning voor Anderlecht. Twee keer werd er gelijkgespeeld, drie keer was STVV de betere ploeg.

Anderlecht kan zich wel optrekken aan het feit dat het al sinds 2019 ongeslagen is tegen de Limburgers. Zo boekte Anderlecht eerder dit seizoen een 3-1 thuisoverwinning tegen STVV. Het seizoen voordien won Anderlecht ook. Toen werd het zelfs 4-1 na goals van Chadli, Kana en Roofe. Door de coronacrisis werd de terugwedstrijd dat seizoen niet afgewerkt.

Iets wat de pessimistische fan niet zal geruststellen. Anderlecht moet namelijk op het kunstgrasveld van STVV gaan voetballen, iets was de afgelopen jaren niet altijd de gewenste resultaten opbracht. Zo dateert de laatste uitoverwinning van Anderlecht op STVV al van 2016. Toen ging Anderlecht met 1-2 winnen op Stayen.

De laatste twee uitwedstrijden, inmiddels al van 2018 geleden, werden zelfs telkens verloren. De laatste keer dat Anderlecht iets wist te rapen op Stayen was in 2016. De cijfers tonen aan dat Anderlecht het op verplaatsing lastig heeft tegen STVV. De algemene cijfers kunnen de Anderlecht-supporter echter geruststellen. Anderlecht heeft genoeg aan een puntje, in de laatste tien confrontaties tegen STVV wist het zeven keer minstens een puntje te bemachtigen.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Haalt Anderlecht PO1?

Ja
79%
Nee
21%
(407 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws