Anderlecht en de toppers, het is dit seizoen wel weer een goed huwelijk

Anderlecht en de toppers, het is dit seizoen wel weer een goed huwelijk

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 11:15di 06-04-2021 om 11:15

Laatste update: dinsdag 6 april 2021 om 23:52di 06-04-2021 om 23:52

RSC Anderlecht heeft haar lot om Play-Off 1 te halen weer volledig in eigen handen. Dat heeft het mede te danken aan een 1-4 zege tegen Royal Antwerp FC. Dit seizoen doet Anderlecht het goed tegen de traditionele topploegen van de Jupiler Pro League.

Vorig seizoen stond paars-wit op het punt om Play-Off 1 te missen toen de competitie werd stilgelegd door de coronacrisis. Dit jaar is paars-wit wel nog volop in de race om Play-Off 1 te halen. De resultaten tegen de KRC Genk, Royal Antwerp FC, KAA Gent en Standard zitten daar zeker voor iets tussen. Terwijl Anderlecht het dit seizoen regelmatig liet afweten in de 'kleinere' wedstrijden stond de ploeg van Vincent Kompany er wel tegen de 'grote' namen.

Eerste winst in een jaar tijd
In december van vorig jaar begonnen de echte goede resultaten van Anderlecht tegen de anders toppers. Het klopte thuis KRC Genk met 1-0. Die zege kwam als een bevrijding, want voor Anderlecht was dat de eerste overwinning in een jaar tijd tegen de andere G5-ploegen. Anderlecht won nadien ook in Genk. Ditmaal met 1-2.

Naast een zes op zes tegen KRC Genk pakte Anderlecht ook alle punten tegen Antwerp. In het Lotto Park versloeg het The Great Old met 1-0. Op Paasmaandag moest Antwerp er op de eigen Bosuil met 1-4 aan geloven.

Met een vier op zes mag Anderlecht ook niet klagen in de duels tegen Standard (0-0 en 1-3 winst). Tegen KAA Gent kon Anderlecht dit seizoen niet winnen, maar het verloor ook niet van de Buffalo's. Thuis bleef Anderlecht steken op 0-0. In Gent werd het 1-1. In de 89e minuut zorgde Roman Yaremchuk voor de gelijkmaker.

Club Brugge blijft overeind
In de duels tegen KRC Genk, Royal Antwerp FC, Standard en KAA Gent pakte Anderlecht dus een fraaie 18 op 24. Club Brugge is voorlopig dit seizoen nog een ander verhaal voor paars-wit. In de heenronde verloor Anderlecht immers met 3-0 van Club Brugge. Zondag krijgt Anderlecht een nieuwe kans om punten te pakken tegen Blauw-Zwart. Een overwinning tegen Club Brugge kan Anderlecht een plaats opleveren in Play-Off 1, maar het is dan wel afhankelijk van de andere Jupiler Pro League-duels op speeldag 33.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat verwacht je van de wedstrijd?

(249 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws