Qua profiel komt hij in voetsporen van Castagne en Meunier terecht

"Qua profiel komt hij in voetsporen van Castagne en Meunier terecht"

06-04-2021 10:30 Laatste update: 10:32
6

Hugo Siquet doet van zich spreken bij Standard. De rechtsback wordt volgens Gert Verheyen een te duchten concurrent voor Timothy Castagne en Thomas Meunier bij de Rode Duivels.

"Wekelijks zie je slechte voorzetten: ballen die niet eens voorbij de eerste man raken, voorzetten die ver voorbij de tweede paal waaien of achter doel verdwijnen. Een van de flankverdedigers die wél top is in het geven van voorzetten, is de pas achttienjarige Hugo Siquet van Standard. Hij kan een bal hard en laag voor doel geven, mét overzicht. Hij kijkt altijd eerst, stuurt die voorzetten bewust naar de lopende man en toont kwaliteit in de trap zelf", legt Verheyen uit bij Het Nieuwsblad.

"Siquet is een lefgozer met een goeie wedstrijdmentaliteit, drive en loopvermogen", benadrukt hij. "Eigenlijk is hij een van de meest beloftevolle jongeren in de competitie. Qua profiel hoort hij in de voetsporen terecht te komen van Castagne en Meunier. Hij is snel in de omschakeling, kaatst goed in één tijd en zoekt als wingback vaker de oplossing vooruit dan achteruit. Voor mij is hij een van de revelaties dit seizoen. Een lichtpunt in het mislukte seizoen van Standard."

Verheyen ziet nog weinig werkpunten bij de jongeling. "Het enige wat hij nog moet leren, is doseren. Hij heeft de neiging zijn tank al in de eerste helft helemaal leeg te lopen."