Rode kaart breekt Eupen zuur op, De Bock laat Zulte Waregem winnen

05-04-2021 17:51 Laatste update: 18:03

Zulte Waregem heeft maandag thuis de maat genomen van KAS Eupen. Essevee won met 2-1. In de slotfase maakte Laurens De Bock de belissende goal. De bezoekers stonden toen met tien man na een rode kaart voor Emmanuel Agbadou.

In een aangename eerste helft klommen de bezoekers op voorsprong. Na 22 minuten was het feest voor Eupen. Bij de thuisploeg was men niet blij dat er voor een vrije trap gefloten werd, maar Peeters trok zich daar niets van. Hij verschalkte de doelman van de thuisploeg.

Ondanks de vele kansen voor de rust was het wachten tot na de pauze op de 1-1. Kapitein Pletinckx nam zijn ploeg op sleeptouw en tekende voor zijn eerste van het seizoen. Eupen deed niet onder aan de Gaverbeek, maar ging uiteindelijk wel kopje onder.

In de 79e minuut liep Agbadou tegen zijn tweede gele kaart aan. Met rood vertrok hij richting de kleedkamers. Zijn ploegmaats betaalden de uitsluiting duur, want drie minuten nadat Agbadou was weggestuurd, besliste De Bock de match. Na een corner nam hij de bal perfect op de slof, 2-1.

Door de zege klimt Zulte Waregem naar de 6e plaats in de stand. Met 46 punten lijkt het goed op weg op Play-Off 2 te halen. Eupen blijft hangen op de 13e plaats met 40 punten.