Martinez looft vooral maturiteit: Het hoefde geen streling voor het oog te zijn

Martinez looft vooral maturiteit: "Het hoefde geen streling voor het oog te zijn"

24-03-2021 23:16

De Rode Duivels hebben hun WK-voorrondecampagne afgetrapt met een zakelijke 3-1-overwinning tegen Wales. Begeesterend was het duel in Leuven niet bepaald, maar dat hoefde ook niet in de ogen van Roberto Martinez. De bondscoach reageerde achteraf uiterst tevreden.

"Dit was de perfecte wedstrijd voor de uitploeg vandaag", lachte Martinez in eerste instantie groen bij VTM. "De omstandigheden, hun geweldige doelpunt bij hun eerste actie voor onze doelman ... Het toont de kwaliteit waarover zij beschikken. Daarentegen zijn we erg gelukkig met onze reactie, onze maturiteit en onze persoonlijkheid."

"Het hoefde geen mooie wedstrijd of een streling voor het oog te zijn", beseft Martinez. "Ik was onder de indruk van ons karakter en onze reactie. We weigerden om er een uitwedstrijd van te maken. Ik denk dat we vandaag als team gegroeid zijn. We hebben de wedstrijd goed onder controle gehouden, omdat er geen gevaar loerde dat we de bal zouden verliezen en op een tegenaanval lopen. We moesten de hele wedstrijd geconcentreerd blijven, want ook op stilstaande fases zijn zij erg sterk."

De Rode Duivels deden het vooral op métier. "Dat was aangenaam om te zien. Deze ploeg is geweldig wanneer ze hun spel spelen, maar vandaag heeft ze ook getoond dat ze de volwassenheid heeft om te strijden als het nodig is. Als trainer is dat ongelooflijk", klinkt Martinez in de wolken. "We hebben 52 wedstrijden gespeeld met een gemiddelde van drie treffers per wedstrijd. Dit is een aanvallen de ploeg, maar wanneer je de andere kwaliteiten ziet, doet dat nog het meest deugd."