Weer nieuwe Jan Breydel-kosten voor Brugge: “Zonde, maar veiligheid eerst”

Weer nieuwe Jan Breydel-kosten voor Brugge: “Zonde, maar veiligheid eerst”

24-03-2021 07:17
24

Club Brugge wil over enkele jaren in een nieuwe voetbaltempen spelen, maar voor nu moet Blauw-Zwart het doen met het Jan Breydelstadion. Het Nieuwsblad meldt dat er echter weer nieuwe kosten aan het verouderde stadion zijn.

De betonstructuren moeten worden hersteld en hebben een prijskaartje van zo’n 77.000 euro. Vorig seizoen moest het ook al de elektriciteit vernieuwen voor zo’n 110.000 euro. “Na een grondige rondgang, waarbij klimmers en drones werden ingezet, werd duidelijk dat er voor 77.000 euro aan betonherstellingen moeten gebeuren om nog aan de veiligheidsnormen te voldoen”, laat Franky Demon (CD&V), Brugs schepen van Sport weten.

De rekening is voor de stad Brugge die eigenaar is van het stadion. De stad geeft zo belastinggeld aan een stadion die er over enkele jaren niet meer zal zijn. “Zoals in de meeste huurovereenkomsten worden dergelijke onderhoudswerken aan de structuur van het gebouw bij de eigenaar gelegd. Vandaar dat de stad die kosten op zich neemt.”

”Het Jan Breydelstadion is helemaal op, dat wordt ons ook telkens door het ministerie van Binnenlandse Zaken op het hart gedrukt, en de nood aan een nieuw stadion is bekend. Dit zal ook niet de laatste factuur zijn, want tijdens de bouw van het nieuwe stadion blijft het oude in gebruik”, aldus nog schepen Demon. “Natuurlijk is het zonde om te investeren in een aflopend verhaal, maar dit gaat om werken die noodzakelijk zijn voor de veiligheid in het gebouw. En op veiligheid kunnen we niet besparen.”