Stevige uithalen naar VAR krijgen steun van ex-ref: Het moet beter

Stevige uithalen naar VAR krijgen steun van ex-ref: "Het moet beter"

22-03-2021 09:38 Laatste update: 09:40
8

De VAR is de laatste weken niet onbesproken gebleven en kreeg flink wat kritiek na enkele foute beslissingen. Zo was Hein Vanhaezebrouck nog bijzonder streng voor het Referee Department. Terecht, zo oordeelt ex-ref Serge Gumienny.

Ook dit weekend kwam er weer kritiek op de VAR na een onbegrijpelijk afgekeurd doelpunt van Fashion Sakala voor KV Oostende. Gert Verheyen haalde maandag stevig uit, Vanhaezebrouck deed het enkele weken eerder. "Het is pijnlijk voor de arbitrage dat dit allemaal gebeurt net na de uitspraken van Vanhaezebrouck", zegt Gumienny in Het Belang van Limburg.

"Ik ben het in mijn carrière nog niet vaak eens geweest met de AA Gent-trainer, maar deze keer is zijn uithaal terecht. Hij is keihard in zijn uitlatingen, maar hij heeft een terecht punt", geeft Gumienny aan.

Zo vond Vanhaezebrouck dat er absoluut en snel verbetering moet komen bij de Belgische scheidsrechters en dan vooral de VAR. "Het moet absoluut beter", gaat Gumienny akkoord. "Ik vraag me af of het begeleiden vanop afstand met videogesprekken de arbitrage op lange termijn zal voorthelpen. Ik stel mij daar serieuze vragen bij", besluit hij.