KV Oostende voert de druk op Anderlecht op: Kunnen nu rustig toekijken

KV Oostende voert de druk op Anderlecht op: "Kunnen nu rustig toekijken"

21-03-2021 10:00
9

KV Oostende mag nog wat meer beginnen dromen van Play-Off 1 na de zege tegen Royal Excel Mouscron. De Oostendenaren leken naast de winst te grijpen, maar wisten in het slot toch nog te scoren. Tot groot jolijt van coach Alexander Blessin.

"Met nog vijf minuten te gaan dacht ik dat een punt bij Moeskroen wel oké was, maar deze overwinning smaakt natuurlijk bijzonder zoet", reageerde de coach van KV Oostende achteraf bij Sporza.

"Het is altijd goed om eerst te spelen, terwijl onze concurrenten hopen dat we punten laten liggen. Nu zetten wij weer druk op hen en het is nog mooier als ze tegen elkaar spelen, wij kunnen zondag rustig toekijken", gaf hij aan.

Ook Arthur Theate beseft dat KV Oostende een bijzonder goede zaak doet. “Het is mooi om in de laatste minuten een doelpunt te maken. Het kan beslissend zijn voor Play-off 1", klinkt het. "We hebben nog 3 finales en daarin moeten we zoveel mogelijk punten pakken", aldus Theate.

KV Oostende blijft door de winst al zeker vierde in de stand en heeft nu drie punten meer dan RSC Anderlecht. De Brusselaars nemen het zondag nog op tegen Zulte Waregem.