KV Oostende raakt net voorbij Moeskroen, veel vragen omtrent afgekeurd doelpunt

20-03-2021 20:24 Laatste update: 19:52
23

KV Oostende heeft een goede zaak gedaan in de strijd om Play-Off 1. Op bezoek bij Royal Excel Mouscron raakte het in het slot dan toch voorbij de Henegouwenaren. Het werd 0-1.

De zenuwen waren strak gespannen bij KV Oostende en Royal Excel Mouscron, waar beide ploegen een bijzonder goede zaak konden doen met puntengewin. Vooral Moeskroen leek met knikkende knieën te zitten en zakte stevig in om dat tegendoelpunt toch maar te vermijden.

KV Oostende kreeg uiteindelijk het balbezit en ging op zoek naar die doelpunten en kreeg ook enkele mogelijkheden op dat doelpunt. Koffi hield zijn netten echter schoon. Net voor rust kwam dat doelpunt er dan toch. Fashion Sakala wist te scoren na mistasten van Hervé Koffi op een corner. De VAR greep echter in en keurde het doelpunt – samen met scheidsrechter Bert Put – onbegrijpelijk af.

De reden waarom was niet meteen duidelijk, maar Put gaf aan dat een speler van KV Oostende offside stond. KVO begreep er niets van, maar ging wel met een scoreloos gelijkspel de rust in.

KV Oostende begon ook de tweede helft als baas.

Het drukte, drukte en bleef drukken. Moeskroen kwam er niet aan te pas en zat vooral in overlevingsmodus tegen de kustploeg. Maar de grote kansen? Die kregen we niet meer te zien. Het afgekeurde doelpunt leek KVO op die manier toch nog zuur te gaan opbreken.

Moeskroen worstelde en vocht zich naar een belangrijk punt en kwam steeds beter in de partij. Ook wissels van Blessin leken niet voor beterschap te gaan zorgen. Een doelpuntenloos gelijkspel was in de maak, tot het absolute slot. In blessuretijd kopte Gueye dan toch de 0-1 in doel.