Die kan op de avond voor de match pinten hijsen en pizza eten en er toch staan

"Die kan op de avond voor de match pinten hijsen en pizza eten en er toch staan"

11-03-2021 20:38 Laatste update: 20:29
3

Ritchie De Laet is de verpersoonlijking van Royal Antwerp FC. De verdediger met groot strijdershart toont elke week opnieuw hoe belangrijk hij is voor de The Great Old. De Laet heeft er een mooie carrière opzitten en in Het Nieuwsblad blikte de verdediger terug op enkele onvergetelijke momenten in zijn carrière.

Ritchie De Laet speelde onder meer voor Leicester City, wie daar toen ook zat (en nog steeds zit) was Jamie Vardy. De Britse aanvaller houdt er een goede band aan over met de Antwerpse verdediger. Zo vertelyt De Laet aan Het Nieuwsblad hoe ongelofelijk Vardy wel niet is. "Die kan op de avond voor de match pinten hijsen en pizza eten en er toch staan. In 2016 brak hij dat record van Ruud van Nistelrooij toen hij in elf opeenvolgende matchen scoorde. Awel, de avond voordien lagen we samen op de kamer. We hadden zelfs een ritueel. De buschauffeur moest een fles Porto kopen en die in onze kamer verstoppen. Ik dronk een klein glaasje, hij nam de rest van de fles voor zijn rekening. De volgende dag was dat record van hem. Wat een kerel. Echt een topgast", vertelt De Laet aan Het Nieuwsblad.

Toen De Laet nog in Engeland speelde kwam hij eens met Vardy op bezoek in België. De Antwerpenaar leerde de Engelse aanvaller Belgisch bier drinken. "Op den duur moesten mijn ouders­ of vrienden die naar Engeland kwamen een hele bestelling meenemen. Paar bakken in de kofferbak en meneer was content. Als prof weet je wanneer het kan en zeker wanneer het niet kan. Maar hij is dé uitzondering par excellence", aldus De Laet.