Cijfers spreken boekdelen over Mbokani's impact bij de wedstrijd

09-03-2021 20:07

De wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en KV Kortrijk was een waar spektakelstuk, met de thuisploeg die aan het langste eind trok. Het ward maar liefst 4-2, terwijl Antwerp meer dan een helft met tien man speelde. Bepalende spelers bij die overwinning waren Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani. Dat bewijzen de cijfers.

Zaterdagavond kreeg Antwerp KV Kortrijk over de vloer. The Great Old won die wedstrijd met 4-2, maar na 20 minuten stond de thuisploeg al met tien na een rode kaart voor Seck. Toch kon Antwerp nog winnen. Lior Refaelov was beslissend met een strafschopdoelpunt en een assist. Maar ook Mbokani was bepalend - ondanks zijn gemiste strafschop - was de aanvaller van levensblang voor het aanvalsspel van Franky Vercauteren.

De cijfers, die in Het Nieuwsblad te lezen zijn, bewijzen de absolute meerwaarde van Mbokani op het spel van Antwerp. De centrumspits ging maar liefst 41 keer in duel, meer dan het dubbele van eerste achtervolger Lamkel Zé (19). Van al zijn duels kwam Mbokani 21 keer als winnaar uit de strijd, dikwijls in de lucht. Mbokani ging namelijk dertig keer een kopduel aan. Wat het aantal gefloten overtredingen per wedstrijd betreft, staat Mbokani al een heel seizoen bovenaan in de Jupiler Pro League. Dat zal niet snel veranderen. Ook tegen Kortrijk floot scheidsrechter Dierick zeven keer in zijn voordeel.

Mbokani heeft dit seizoen al 8 doelpunten en twee assists op zijn teller.