KV Oostende experimenteert met coronahonden: Spectaculaire resultaten

KV Oostende experimenteert met coronahonden: "Spectaculaire resultaten"

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 22:15wo 03-03-2021 om 22:15

Is de ongemakkelijke staaf in de neus binnenkort verleden tijd voor profvoetballers? KV Oostende ziet het alvast graag gebeuren. De kustploeg experimenteert sinds kort met coronahonden, de resultaten zijn alvast erg positief.

De reukzin van een hond is uitstekend. Zo goed zelfs dat de viervoeters allerlei ziektes kunnen opsporen, ook het coronavirus zou tot de mogelijkheden behoren. Dat is KV Oostende niet ontgaan. De club werkt al jaren samen met K9 Detection op het vlak van veiligheid en gebruikt die honden nu ook voor een proefproject om het virus bij spelers op te speuren. De resultaten zouden alvast erg positief zijn.

"Enkele spelers werden via de traditionele PCR-test negatief bevonden maar werden door de honden toch positief bevonden. Enkele dagen later testten ze ook positief via de PCR test. De honden hadden het dus eerder opgemerkt", aldus Johan Weckhuyzen van K9 op de clubwebsite van KVO. "Deze manier is niet enkel sneller, het is ook goedkoper en een pak efficiënter."

Of de honden binnenkort ook op grote schaal zullen worden gebruikt in de voetbalwereld is nog koffiedikkijken, de resultaten zijn vooralsnog wel veelbelovend. In onder andere Finland en de Verenigde Arabische Emiraten worden de coronaspeurhonden ook al op luchthavens ingezet.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een goed idee?

Ja
100%
Nee
0%
(20 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws