En of het bekerduel met KV Mechelen leeft: Genk trekt op afzondering in ... Genk

En of het bekerduel met KV Mechelen leeft: Genk trekt op afzondering in ... Genk

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 15:02wo 03-03-2021 om 15:02

KRC Genk en KV Mechelen willen ten koste van elkaar naar de halve finales van de Croky Cup. Nu de achterstand op Club Brugge in de Jupiler Pro League een immense omvang heeft aangenomen, is het belang van de beker enkel toegenomen. Genk trekt daarom zelfs op afzondering, verklapt John van den Brom.

Op zijn perspraatje legde de Nederlandse trainer ook uit waarom hij die beslissing heeft genomen. "Het is goed om de voorbereiding op zo’n belangrijke wedstrijd eens op een andere manier aan te pakken", claimt van den Brom. "Op die manier willen we de bewustwording bij de jongens over het belang van deze wedstrijd nog iets vergroten. We staan op drie wedstrijden van een Europees ticket, zij het dan een voorronde ticket voor de Europa League. Dus op die manier kun je relatief makkelijk je doelstellingen voor het seizoen halen en dat is een prijs."

Ook op persoonlijk vlak heeft van den Brom van de beker een hoofddoel gemaakt. "Ik was er al een paar keer dichtbij, maar een Cup heb ik nog niet in mijn kast staan", legt hij uit. "Normaal heb je natuurlijk stages en oefenkampen om die jongens eens voor een langere periode samen te hebben, door corona lukt dat nu niet. Dan is dit wel een goed moment. We gaan vanavond gewoon samen gezellig voetbal kijken en morgen volgt de team-tactische bespreking."

Genk schoot dramatisch uit de startblokken in 2021, maar heeft na een 1-2-zege bij Sporting Charleroi haar lot weer in eigen handen. "De overwinning op zich deed deugd, maar ook de manier waarop. Er stond een team, ik zag energie en we hebben redelijk goed gevoetbald. Je zag dat die spelers opgelucht waren. En ik wil geen ‘Hosanna’ roepen na één wedstrijd, maar heeft wel voor rust gezorgd in de ploeg. Dat gevoel moeten we nu vasthouden", hoopt van den Brom.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan zo'n afzondering een extra boost opleveren?

Ja, dat denk ik wel!
65%
Ach, het maakt weinig verschil
27%
Nee, dat geeft net het tegengestelde effect
8%
(159 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws