Corona slaat toe bij Club: geen Vanaken en geen technische staf in Kiev

Corona slaat toe bij Club: geen Vanaken en geen technische staf in Kiev

16-02-2021 10:28 Laatste update: 10:40
82

Corona heeft hard toegeslagen bij Club Brugge. Voor de verplaatsing naar Dynamo Kiev kan de koploper uit de Belgische competitie niet rekenen op Hans Vanaken én haar technische staf. Zij hebben positief getest.

De vrees van Club Brugge is uitgekomen. Afgelopen weekend liet het Stefano Denswil en Matej Mitrovic al thuis voor de - uiteindelijk nutteloze - verplaatsing naar Sporting Charleroi. Zij hadden positief getest op het coronavirus. Even later had ook Charles De Ketelaere klachten die konden wijzen op een besmetting.

Gezien de nakende Europese confrontatie met Dynamo Kiev moest de Club-selectie nieuwe testen afleggen. Dinsdagvoormiddag kwamen de resultaten binnen en die waren verre van rooskleurig. Allereerst moet Vanaken verstek laten gaan voor de verplaatsing naar Oekraïne. De spelmaker zal in quarantaine moeten. Als doekje voor het bloeden mag de onzekere De Ketelaere dan weer wél mee.

Minstens even erg is dat ook de gehele technische staf, hoofdcoach Philippe Clement incluis, afwezig zal zijn. Ook zij legden een positieve test af en reizen dus niet mee af. Wie de honneurs zal waarnemen in Kiev, is voorlopig onduidelijk. Ook de terugmatch tegen Dynamo en het maandagduel tegen Oud-Heverlee Leuven komen in principe te vroeg voor hen.