Creativiteit nodig voor Charleroi-Club Brugge: 'Optie is slotspeeldag uitstellen'

Creativiteit nodig voor Charleroi-Club Brugge: 'Optie is slotspeeldag uitstellen'

15-02-2021 09:01
24

Kalendermaker Nils Van Branteghem zit stilaan met de handen in het haar. Door de afgelasting van Sporting Charleroi - Club Brugge is er nauwelijks nog een gaatje vrij in de planning. Mogelijk moet de hele slotspeeldag van de Jupiler Pro League wijken voor het duel op Mambourg.

Het Nieuwsblad weet dat de kalender momenteel overvol zit, zeker in het geval van Club Brugge. De huidige koploper is immers ook nog actief in de Croky Cup én de Europa League. Als het in die beide toernooien doorstoot, is elk midweekse moment tot en met het einde van de reguliere competitie ingenomen. Wanneer zal het duel op Charleroi dan ingehaald worden?

Een uiterste mogelijkheid is blijkbaar om de gehele laatste speeldag een halve week later te laten doorgaan. Op dit moment staat die ingepland in het weekend van 17 en 18 april. Als Club het de komende weken goed doet in de nevencompetities, wordt dat woensdag 21 april. Enkel Charleroi-Club afwerken op die woensdag, zou niet eerlijk zijn, aangezien alle clubs op de slotspeeldag simultaan in actie moeten komen.

Ook het sprongetje naar woensdag 21 april is in principe niet ideaal, aangezien enkele dagen later de bekerfinale op het programma staat. Voor de twee finalisten, wie weet Club Brugge, zou dat een erg korte voorbereiding geven. Nood breekt echter wet. Een week na de finale in de Croky Cup starten de Play-Offs overigens.