Kompany gaat voor cultuurverandering bij Anderlecht: Probeer ik erin te krijgen

Kompany gaat voor cultuurverandering bij Anderlecht: "Probeer ik erin te krijgen"

13-02-2021 22:16
3

RSC Anderlecht staat zondag tegenover Cercle Brugge en moet punten blijven pakken om Play-Off 1 te halen. Vincent Kompany beseft ook dat het een belangrijke wedstrijd is en hoopt vooral dat de goede vorm bevestigd kan worden.

RSC Anderlecht doet het de laatste weken steeds beter en wist eerder deze week nog te overtuigen door uit te halen tegen Union. "Ik blijf geconcentreerd op de basis. We moeten intensiteit blijven brengen en weinig kansen blijven weggeven aan de tegenstand", zegt Kompany op de clubkanalen.

"Het resultaat is in deze fase van het seizoen de prioriteit, maar er is een constante aan het komen in onze aanval, op die basis moeten we bouwen. Het voornaamste voor mij is dat we in onze 'flow' blijven. Naar voren spelen met snelheid, dat wil ik blijven doen. Ik blijf erg gefocust op onze eigen prestatie ", zegt de trainer van Anderlecht.

Moeilijke keuzes
Door de sterke prestaties moet Kompany nu wel enkele moeilijke keuzes maken op het veld. "Ik heb daar geen enkel probleem mee. Ik heb natuurlijk een goede band met alle spelers en probeer hen allemaal te tonen dat ik ze apprecieer. Maar ik neem beslissingen voor de ploeg, niet voor mijzelf", aldus Kompany.

"Wat mij ook opvalt, is dat elke speler die niet speelt, de speler die dat wel doet, helpt. Door ervoor te zorgen dat hij in topvorm opdraaft, in de beste omstandigheden. We moeten allemaal op elkaar steunen, dat is de cultuur die ik in de groep probeer te krijgen. Het is belangrijk dat iedereen op die lijn zit ", besluit hij.